Mooi Wark - Dit is 't!

Description

Drentse feesttentband, bekend hits als 'Oh Irma' en 'In de blote kont'


Bij sommigen zal de naam Mooi Wark niet meteen een belletje doen rinkelen. En wie ze wel kent, vraagt zich af: wat moeten die idioten in theatersetting in een popzaal?


Voor die eerste groep: Mooi Wark is een Drentse band die jaarlijks zo’n honderd optredens geeft in feesttenten door het hele land. Tijdens de coronapandemie kregen ze landelijke aandacht door hun opvallende ode aan gebarentolk Irma Sluis (Oh Irma). Maar misschien ken je ze ook van hun hit In de blote kont, of van serieuze nummers als Warkende helden en Doodse stilte, een bewerking van The Sound of Silence van Simon en Garfunkel.


In Dit is ’t! trakteren ze je op leuke en humor…


Bij sommigen zal de naam Mooi Wark niet meteen een belletje doen rinkelen. En wie ze wel kent, vraagt zich af: wat moeten die idioten in theatersetting in een popzaal?


Voor die eerste groep: Mooi Wark is een Drentse band die jaarlijks zo’n honderd optredens geeft in feesttenten door het hele land. Tijdens de coronapandemie kregen ze landelijke aandacht door hun opvallende ode aan gebarentolk Irma Sluis (Oh Irma). Maar misschien ken je ze ook van hun hit In de blote kont, of van serieuze nummers als Warkende helden en Doodse stilte, een bewerking van The Sound of Silence van Simon en Garfunkel.


In Dit is ’t! trakteren ze je op leuke en humoristische verhalen uit hun bijna dertigjarige historie. Hoor hoe het begon, de hobbels onderweg, de hoogtepunten en de diepe dalen. Alles met een lach en een traan. Liedjes die niet geschikt zijn voor een tentfeest, maar het wel heel goed doen in een theater- of concertzaal- of theatersetting. Mooier kunnen ze het niet maken, leuker wel!


Date info

  • Dinsdag 31 januari 2023 om 20.30 uur

Tickets

Info:

€ 22,50

1 Picture

Suggested events

Australische songs met Keltische, blues- en folkelementen De uit Australië afkomstige Steph Strings is zangeres en singer-songwriter. Haar muziek wordt beïnvloed door fingerstyle gitaar gecombineerd met percussie, Keltische, blues- en folkelementen. In Steph’s muziek hoor je terug dat ze zich laat inspireren door het John Butler Trio, Kim Churchill en Ziggy Alberts. De jonge zangers heeft onlangs The Cat Empire ondersteund tijdens hun Europese tour en opende voor Vance Joy tijdens zijn grote shows in Europa. Nu is zangeres weer bezig met haar eigen headline tour en op 19 april zal ze haar dromerige nummers in de Lutherse Kerk laten horen!
Muziek uit Den Haag is helemaal hot! Ook de dansbare tunes van Flaire zijn inmiddels niet meer weg te denken uit de Nederlandse muziekscene. Na een volle zomer vol festivalshows zetten de Haagse MaxLorenzo, Holty en Yves Springer hun momentum onverstoord door. Met werk vol invloeden van pop, trance en house neemt het drietal het publiek mee op een onweerstaanbare trip vol lekkere synths, strakke beats en kwetsbare Nederlandstalige teksten. Het begon allemaal met één Instagram DM, waarin producer Yves zijn muz… Muziek uit Den Haag is helemaal hot! Ook de dansbare tunes van Flaire zijn inmiddels niet meer weg te denken uit de Nederlandse muziekscene. Na een volle zomer vol festivalshows zetten de Haagse MaxLorenzo, Holty en Yves Springer hun momentum onverstoord door. Met werk vol invloeden van pop, trance en house neemt het drietal het publiek mee op een onweerstaanbare trip vol lekkere synths, strakke beats en kwetsbare Nederlandstalige teksten. Het begon allemaal met één Instagram DM, waarin producer Yves zijn muziek naar Max (van der Scheer) en Holty (Boris Wentholt) opstuurde. De laatste twee maakten al langer muziek, en waren onder de indruk van Yves’ productie. Flaire was geboren. Flaire? Ja, want het trio heeft ‘flaire’, elegantie, naar eigen zeggen. Ze braken door via TikTok, met onder andere de knaller van een hit ‘Na Vannacht’. En toen Tjade en Moody Mehran hun nummer speelde tijdens de zomer van 2022, was het momentum helemaal aangebroken! 2024 wordt ongetwijfeld hét jaar van de Haagse boyband. De toon is in elk geval gezet met een uitverkocht optreden in de Melkweg, een aankomende show op Eurosonic Noorderslag 2024 en lovende reacties op de eerste EP Tragedie. De volgende release is inmiddels alweer op komst. EP Sociale Zaken, die op 12 januari verschijnt, laat een geheel nieuwe kant van de heren zien: één met meer diepte, meer synths en vooral veel meer Flaire! Live zullen ze ook ongetwijfeld de boel op zijn kop zetten. Mis ze dus niet, wanneer ze naar onze Grote Zaal komen in het voorjaar!
“A collection of great Floyd songs” Het publiek wil Pink Floyd horen, in optima forma, en dát is het doel van Pink Project. Al ruim een kwart eeuw weten zij de muzikale nalatenschap van Pink Floyd vlekkeloos neer te zetten in de theaters en poppodia. Na een zeer succesvolle Pink Floyd Past to Present tour gaat de band het seizoen 2023 – 2024 op tournee met een nieuwe show: Any Colour You Like “A collection of great Floyd songs”. De naam zegt het al, het repertoire van Pink Floyd is heel divers, kleurrijk en bestrijkt, inclusief het solowerk van David Gilmour en Roger Waters, inmiddels 6 decennia prachtige muziek. Pink Project zal het publiek tijdens deze show verwennen met hoogwaardige uitvoeringen van de bekende songs, maar ook verrassen met onverwachte parels uit deze muzikale erfenis. Met quadrafonische sound, een spectaculaire lichtshow en indrukwekkende visuals is het alsof de legendarische Britse band nooit heeft opgehouden te bestaan.
Muziek uit Den Haag is helemaal hot! Ook de dansbare tunes van Flaire zijn inmiddels niet meer weg te denken uit de Nederlandse muziekscene. Na een volle zomer vol festivalshows zetten de Haagse MaxLorenzo, Holty en Yves Springer hun momentum onverstoord door. Met werk vol invloeden van pop, trance en house neemt het drietal het publiek mee op een onweerstaanbare trip vol lekkere synths, strakke beats en kwetsbare Nederlandstalige teksten.
Opgegroeid in Galway, Ierland, danken de vier leden van NewDad een willekeurige bandnaam generator voor hun ongebruikelijke naam. Deze alternatieve indie rockband brengt sombere thema's tot leven met hun relaxte geluid, rauwe zang en pulserende begeleiding. Er zit een zwaarte in de muziek, die de band toeschrijft aan een liefde voor onder andere The Cure, Pixies en Slowdive. De songwriting van Julie Dawson brengt subtiliteit in hun geluid, waarbij persoonlijke relaties en invloeden uit de wereld van literatuur en cinema verweven worden.
Zing Fauré’s Requiem met de beste zangers van Nederland Vind jij het heerlijk om samen te zingen? En staat Fauré’s Requiem hoog op je bucketlist? Na het succes van afgelopen jaar verzorgen SPOT Groningen en het Nederlands Kamerkoor in april 2024 opnieuw een Zingdag voor amateurzangers en -koren. Je bent van harte welkom, alleen of met de andere leden van jouw koor, om de geheime kneepjes van het vak te leren over onder andere samenzang, stemgebruik en klankkleuring. Tijdens de Zingdag volg je workshops en krijg je tips van de zangers van het Nederlands Kamerkoor. Samen met dirigent Fokko Oldenhuis stomen ze je klaar voor het eind van de dag: een uitvoering van een van de geliefdste koorwerken, met solisten van het beste koor van Nederland. Met afsluitend natuurlijk een gezellige borrel. Als deelnemer kun je de muziek hieronder downloaden, zodat je thuis kunt oefenen.
Een avond dansen met live-acts, DJ's en Latin! Op 19 april komt De Oosterpoort tot leven met de betoverende klanken van Our Latin Thing, een nacht gewijd aan de veelzijdige wereld van Latin muziek, dans en het betere muzikale vakmanschap. Bereid je voor op een avond vol hartstocht, ritme en dansmoves! Our Latin Thing brengt de essentie van Latijns-Amerika naar Groningen met een eclectische mix van stijlen. Van de traditionele klanken van de Cubaanse Son tot de opzwepende beats van moderne Salsa en de explosieve energie van de Cubaanse Timba, deze nacht wordt een feest waarbij je niet stil kan blijven staan. De mannen van Tromboranga, de belichaming van Salsa Dura, laten het podium trillen met hun opzwepende trombones en krachtige percussie.  De Groninger Cubaanse Son Band Ache Cubano, brengt hun unieke fu… Op 19 april komt De Oosterpoort tot leven met de betoverende klanken van Our Latin Thing, een nacht gewijd aan de veelzijdige wereld van Latin muziek, dans en het betere muzikale vakmanschap. Bereid je voor op een avond vol hartstocht, ritme en dansmoves! Our Latin Thing brengt de essentie van Latijns-Amerika naar Groningen met een eclectische mix van stijlen. Van de traditionele klanken van de Cubaanse Son tot de opzwepende beats van moderne Salsa en de explosieve energie van de Cubaanse Timba, deze nacht wordt een feest waarbij je niet stil kan blijven staan. De mannen van Tromboranga, de belichaming van Salsa Dura, laten het podium trillen met hun opzwepende trombones en krachtige percussie.  De Groninger Cubaanse Son Band Ache Cubano, brengt hun unieke fusie van traditionele Son en moderne invloeden naar het podium. Tussen de optredens door voorzien DJ Caramelo en El Gran DJ Juanz je van de lekkerste Latin-hitjes. Garant voor explosieve energie waarvan je zin krijgt om te dansen. De voetjes gaan sowieso van de vloer, want tussen de bands door is er een dansdemo of gooi je je heupen los tijdens de salsa workshop! ¡Vamos a Bailar!
Gevoelige indie-folk uit Engeland Matt Perriment laat in Europa en ver daarbuiten een onuitwisbare indruk achter met zijn gedurfde indie-folkmuziek. Op het podium ontvouwt zijn muziek als levendige schilderachtige portretten, verweven met hartstochtelijke verhalen en bruisende composities. Met zijn cinematografische productie wordt het publiek ondergedompeld in een  kleurrijk schouwspel. Na twee lovend ontvangen EP’s maakt Matt Perriment zijn triomfantelijke terugkeer met het langverwachte debuutalbum Atlantic Skies. Tijdens zijn uitverkochte optredens weet hij bij bijna iedereen een snaar te raken door de intense emotie die hij in zijn stem legt. Inmiddels heeft hij als supportact heeft opgetreden voor namen als Thomas Dybdahl, HAEVN en Nina June. En op 21 april staat hij met zijn prachtige muziek in het Der-Aa theater.
Een zondagochtend met studenten van het Prins Claus Conservatorium Tijdens de vijfdelige serie Sunday Morning Classics spelen studenten van het Prins Claus Conservatorium in verschillende bezettingen samen met hun hoofdvakdocent. De musici worden geïnterviewd over hoe zij de muziek ervaren en hoe het is om bij het conservatorium te studeren. Ook het publiek krijgt de gelegenheid tot het stellen van vragen. Sunday Morning Classics vindt dit seizoen plaats op 1 oktober, 19 november, 28 januari, 24 maart en 21 april.
Bijzondere combinatie van orgelmuziek en zeemansliederen met Armstrong's Patent en Vincent Hensen-Overdijk. Over tegenstellingen gesproken: Shanties, dat is ruige zee, vrouwen en jenever. Orgelmuziek, dat is strak in de kerkbanken en pepermuntjes… Hoe kunnen deze twee uitersten elkaar ooit ontmoeten? Dát kan heel goed en het gaat gebeuren, Armstrong's Patent met op het orgel Vincent Hensen-Oosterdijk. Vincent: De liefde voor muziek zat er al vroeg in. Toen ik 6 was vertelde mijn moeder dat ik naar… Over tegenstellingen gesproken: Shanties, dat is ruige zee, vrouwen en jenever. Orgelmuziek, dat is strak in de kerkbanken en pepermuntjes… Hoe kunnen deze twee uitersten elkaar ooit ontmoeten? Dát kan heel goed en het gaat gebeuren, Armstrong's Patent met op het orgel Vincent Hensen-Oosterdijk. Vincent: De liefde voor muziek zat er al vroeg in. Toen ik 6 was vertelde mijn moeder dat ik naar een kinderkoor ging en ik weet nog dat ik een gat in de lucht sprong. Opgegroeid in een muzikaal gezin waar luisteren naar en maken van muziek gewoon was ging ik als vanzelfsprekend naar Algemeen Muzikale Vorming. AMV en het kinderkoor stonden onder leiding van Douwe Kraster uit Veendam. Hij zorgde ervoor, samen met Harry de Groot uit Zuidlaren, mijn eerste orgelleraar, en Dirk Swama, de organist van onze kerk in Oude Pekela, dat ik later koos voor muziek als professionaal. Een organist en beiaardier zit doorgaans alleen te spelen. Nu heeft een beiaard altijd veel onvrijwillige luisteraars en het mooiste orgelspel is gemeentezangbegeleiding, maar toch is het fijn om ook samen met anderen muziek te maken, bijvoorbeeld in koorverband. Ik geloof dat een organist en een beiaardier dit muzikaal contact ook nodig hebben naast hun solospel. Samen zingen, spelen en luisteren, koor, orgel of beiaard: Het is een voorrecht om zo de liefde voor muziek te delen. Armstrong's Patent: Appingedam is onze thuishaven. Over een haven gesproken, ons koor, bestaande uit 5 mannen en 1 vrouw, zingen we verhalen over schepen, de zee, visserij en over familieleden die wachten op een veilige terugkeer van hun dierbaren, in de ….haven! Onze liedjes zijn te herkennen aan een verhalend deel en de refreinen bevatten vaak een herhalend deel, wat natuurlijk altijd meegezongen mag worden. Sea-song is een juiste titel. Deze Sea-songs komen uit alle delen van de wereld en hebben ook allemaal weer hun eigen karakter. De liedjes worden vaak meerstemmig gezongen. Een Sea-song heeft vaak een werkritme. Deze liederen worden gezongen tijdens het werken op de schepen. Het ritme in de liedjes ondersteunt het werk, wat vaak zwaar en onder heftige omstandigheden moet worden uitgevoerd. Laat je verrassen door hetgeen er geboden wordt! Programma 2024: 21 januari: De Jacobuskerk in Zeerijp, 14:30 uur. Special Guest is Jetta Post. Troubadour Jetta Post brengt 100% Grunneger Laidjes. Haar repertoire bestaat uit sfeervolle luisterliedjes en vrolijke songs over t leven en de liefde en alles daartussenin. Omtoalde klassiekers, mooie nummers van Ede Stoal of andere artiesten én eigen werk. Jetta staat bovendien garant voor een flinke dosis vermaak en interactie met het publiek. 11 februari: Hippolytuskerk in Middelstum, 14:30 uur. Special Guest is Jan Henk de Groot. Midden jaren 80 luisterde Jan Henk de Groot bij zijn opa en oma aandachtig naar Ede Staal en de Stamtoavel van Radio Noord. Nu ruim 30 jaar later behoort hij zelf tot de top van de Grunneger muziek en stond hij met niet minder dan 26 liedjes in de Grunneger 1000 van RTV Noord. Zijn Groningstalige albums ‘Weerom’ en ‘De wolf is trug’ werden bekroond met de Streektaalprijs van het Dagblad van het Noorden. Radiomaker en tv-presentator Frits Spits roemt het album ‘De wolf is trug’ als ‘ongelofelijk goed!’, vergezeld van 5 sterren. En in het magazine Musicmaker lezen we: ‘De Groot bewijst met ieder lied dat streektaal een verrijking is voor de Nederlandse muziek’. Jan Henk de Groot zingt over herkenbare dingen zoals het eeuwige gepiel met cassettebandjes in ‘Dubbelcassette-deck’, en over de eerste erotische ervaring van een kleine jongen in ‘Mamme van Michel’. Het beklemmende ‘Kielsterachterweg’ spookt na beluistering nog dagen door je hoofd. In 2017 deed Jan Henk voor het eerst solo de theaters aan met zijn programma ‘Tachtig Tammo’ en het Dagblad van het Noorden kopte: “ Baldadig, grappig en ontroerend”. Ruim 40 shows door heel Nederland en geheel Groningstalig. “De Groot is een geweldige entertainer, zanger en verhalenverteller die zijn publiek meeneemt op reis door zijn leven en op meerdere niveaus weet te raken” . De Groot boekte ook successen met De Troebadoers (met Alex Vissering en Edwin Jongedijk). Ze maakten twee rootsy albums: Veenhoes sessies (2015) en Onbekinde wegen (2018).Deze middag zal Jan Henk zijn mooiste liedjes brengen, afgewisseld mit staarke verhoalen. 17 maart: Mariakerk 't Zandt, 14:30 uur. Special Guest is Luna Hamelink. Luna Hamelink (22) is een Groningse singer-songwriter met een focus op volksverhalen. Oude verhalen worden in een nieuw jasje gestoken – sommige op bekende folkmelodieën, andere op nieuwe wijsjes. De verhalen worden met humor, passie en plezier gedeeld en zijn geschikt voor jong en oud. Waar haar focus eerst lag op verhalen uit Noord Nederland, ligt de focus nu op verhalen van het water. Zee, rivieren, meren – alles wordt verteld en bezongen, van beruchte piraten tot de Schelpengrot van Nienoord. De liedjes worden ter plekke aangeleerd, verhalen worden verteld en uiteindelijk zal je niet anders kunnen dan het optreden zingend verlaten. 21 april Nicolaïkerk in Appingedan, 14:30 uur. Special Guest Wia Buze. Wia Buze is geboren en getogen in het vissersdorpje Termunterzijl. Toen ze 2 jaar oud was wist zij dat ze zangeres wilde worden. Op 15-jarige leeftijd (in 1985) deed ze mee aan een voorronde van de Soundmixshow en daarna was het hek van de dam. Er volgden vele talentenjachten en heel veel prijzen, waaronder de Jordaantrofee (1991) en het Nederlands Songfestival (1995). In 1988 begon Wia met zingen in haar moerstaal, het Gronings en vanaf dat moment is zij niet meer weg te denken uit de wereld van de streektaalmuziek. Inmiddels zijn we 38 jaar verder en heeft Wia ontzettend veel optredens verzorgd met haar Gronings repertoire. In 1991 maakte zij haar eerste cd ‘Ik kom van Ziel’, in maart 2016 leverde zij de cd ‘Thoes’ af. In totaal maakte Wia door de jaren heen 10 cd’s met producer/arrangeur Jur Eckhardt. In 2020 vierde Wia haar 35-jubileum met het uitbrengen van het album ‘Lös!’ met haar nieuwe producer/arrangeur Mark Pepping. Voor haar verdiensten voor het behoud van het Gronings en de streektaalmuziek ontvangt ze de K. ter Laan Pries 2004 en wordt ze in 2015 benoemd tot Ridder in de orde van Oranje Nassau.