Rooftop cinema

Description

Bij het Forum Groningen wordt iedere week een film afgespeeld op het dakterras onder de sterrenhemel.


Deze zomer van vertoont Forum Groningen elke week een film onder de nachtelijke sterrenhemel van Groningen. Kom genieten van een volledig verzorgde avond vol consumpties van NOK en natuurlijk een vette nieuwe blockbuster of guilty pleasure-klassieker.


Date info

  • Elke woensdag om 21.45 uur

1 Picture

Suggested events

Als Night Beats creëert de in in Texas geboren Danny Lee Blackwell muziek op een manier die vergelijkbaar is met het in elkaar leggen van een puzzel. Hij bouwt zijn werk op vanuit één moment, een eerste vonk, die aan bepaalde criteria moet voldoen: het moet hem kippenvel geven. Als dat lukt, zal Blackwell het idee onvermoeibaar nastreven totdat hij een nieuw nummer heeft; zo niet, dan zoekt hij naar een volgend moment. Met Night Beats speelt hij werk dat zich ergens tussen de filmmuziek van een Spaghetti Western en een psych-pop bevindt. Support The Black Delta Movement speelt op groove gerichte psychedelic rock. Dit jaar brengt de band hun tweede album uit, dat voortkomt uit hun debuutalbum waarmee ze al door het Verenigd Koninkrijk en Europa hebben tourden en meer dan 300 live optredens speelden.
Ahmet Polat is een prijswinnende fotograaf en filmmaker. Als 17-jarige vlucht hij weg uit zijn Brabants geboortedorp Fijnaart. Zijn moeder zei altijd “Laat je door niemand tegenhouden, zelfs niet door mij”. En dat heeft hij ook gedaan. Van aardbevingen tot topmodellen voor Vogue, niets was te moeilijk voor Ahmet. Als hem werd gevraagd waar hij geboren was zei hij: “I was born in Fine Art”. Aan de hand van foto’s reist schrijver en acteur Rashif El Kaoui mee terug door Ahmet zijn leven, een reis die eindigt naar misschien wel het moeilijkste onderwerp waar hij nog nooit zijn lens op heeft gericht: zijn geboortedorp. Het wordt een reisverslag, een persoo… Ahmet Polat is een prijswinnende fotograaf en filmmaker. Als 17-jarige vlucht hij weg uit zijn Brabants geboortedorp Fijnaart. Zijn moeder zei altijd “Laat je door niemand tegenhouden, zelfs niet door mij”. En dat heeft hij ook gedaan. Van aardbevingen tot topmodellen voor Vogue, niets was te moeilijk voor Ahmet. Als hem werd gevraagd waar hij geboren was zei hij: “I was born in Fine Art”. Aan de hand van foto’s reist schrijver en acteur Rashif El Kaoui mee terug door Ahmet zijn leven, een reis die eindigt naar misschien wel het moeilijkste onderwerp waar hij nog nooit zijn lens op heeft gericht: zijn geboortedorp. Het wordt een reisverslag, een persoonlijke zoektocht en een bloemlezing. Van zijn worsteling met fotografieredacties over de manipulatie van het beeld en de representatie van het anders zijn. Ahmet wil altijd tot de kern komen en dus fotografeert hij de ziel van de mens. Maar hoe ver hij ook trekt, hoe hij ook zijn best doet, het dorp reist altijd met hem mee. Over de makerBij Het Zuidelijk Toneel leer je jezelf kennen. In voorstellingen en projecten ontmoet je de wereld, ontdek je nieuwe inzichten en word je verrast. Wij zetten theatrale ontmoetingen op die het publiek prikkelen anders naar de wereld te kijken. Als cartograaf van de eigen tijd ontwikkelde Het Zuidelijk Toneel zich tot een uniek gezelschap: geëngageerd, innovatief en steeds gericht op de thematiek van de Ander en het Anderszijn.
Aards. Weids. Festival Hongerige Wolf biedt jonge talentvolle professionele kunstenaars een podium op gebied van muziek, dans, theater, film, beeldende kunst en literatuur. Festival Hongerige Wolf is een gemoedelijk festival met verrassende optredens in en rond het bijzondere dorpje Hongerige Wolf (het heet echt zo!) in NO-Groningen. Verwacht geen line up met alleen maar grote namen, maar zwerf met ons mee door het onbekende landschap en ontdek de ruwe schoonheid van nieuwe muziek en de vindingrijkheid van de voorstellingen. Bands op het Schapenveld, theater op de Waddendijk, dans in de bloeiende tuinen van bewoners en bewonder films en beeldende kunst onder de knisperende populieren in het Ambonezenbosje. Eenvoudig en fijn. Relaxed en sfeervol. Plof neer op een strobaal en geniet van bijzondere optredens, het lekkere eten, de weidse natuur en de Groningse nuchtere gastvrijheid. Elke avond, als de bands op het… Festival Hongerige Wolf is een gemoedelijk festival met verrassende optredens in en rond het bijzondere dorpje Hongerige Wolf (het heet echt zo!) in NO-Groningen. Verwacht geen line up met alleen maar grote namen, maar zwerf met ons mee door het onbekende landschap en ontdek de ruwe schoonheid van nieuwe muziek en de vindingrijkheid van de voorstellingen. Bands op het Schapenveld, theater op de Waddendijk, dans in de bloeiende tuinen van bewoners en bewonder films en beeldende kunst onder de knisperende populieren in het Ambonezenbosje. Eenvoudig en fijn. Relaxed en sfeervol. Plof neer op een strobaal en geniet van bijzondere optredens, het lekkere eten, de weidse natuur en de Groningse nuchtere gastvrijheid. Elke avond, als de bands op het Schapenveld ten einde lopen, gaat het feest door op de Betonplaat (nieuw dit jaar!), waar je tot in de kleine uurtjes kunt dansen of rond het kampvuur kunt zitten. Wil je van je rust genieten, dan is er een apart familieveld en 's morgens kun je opstaan met een knapperig broodje, meedoen met yoga of een frisse ochtendduik nemen. Er is ook een kinderprogramma, dus een festival voor alle leeftijden!
Lerares Rachel (Virginie Efira) tikt de veertig aan als ze smoorverliefd wordt op Ali, die ze tijdens een gitaarles leert kennen. Al snel raakt ze ook verknocht aan zijn vierjarige dochter Leila en krijgt ze ook te maken met de moeder (Chiara Mastroianni) van het meisje. In deze nieuwe situatie ervaart Rachel niet alleen moedergevoelens voor Leila en alle risico’s die het houden van andermans kinderen met zich mee brengen, maar begint ze ook haar eigen kinderwens te herontdekken. Regisseur Rebecca Zlotowski (‘Un fille facil’, ‘Grand Central’) baseerde zich deels op haar eigen ervaringen en onderzoekt met ‘Les enfants des autres’ de vele verschillende vormen die ouderschap kunnen aannemen. De film werd geselecteerd voor de filmfestivals van Venetië en Toronto in 2022.
Maya, het vrolijke en nieuwsgierige bijtje dat heel erg gesteld is op haar vrijheid, haar vriendje Willy en een hele hoop nieuwe insectenvriendjes zetten alles op alles om de eer van hun bijenkorf te verdedigen tijdens de jaarlijkse Honingspelen. Zij moeten het in verschillende proeven opnemen tegen het team van Violet. Als ze de spelen verliezen, moet de korf de volledige honingoogst van dat jaar afstaan aan de grote keizerin van Buzztropolis. Zal team Maya deze spelen kunnen winnen?
Na betrokken te zijn bij een fataal ongeluk, valt het leven van Allison (Florence Pugh) uit elkaar. Wanneer haar dieptepunt bereikt lijkt te zijn, is het de onwaarschijnlijke band met haar schoonvader (Morgan Freeman) die haar de waarde van het leven weer doet inzien. ‘A Good Person’ is een verhaal over acceptatie, vergiffenis en de schoonheid van het leven.
Po's droom is uitgekomen nu hij De Drakenkrijger is en de Vredesvallei beschermt samen met zijn vrienden en andere Kung Fu meesters. Nu duikt er toch een nieuw gevaar op. Zal het Po lukken om het gevaar te overmeesteren? Zondagen zijn gezellige familiemomenten om samen dingen te doen. En daarom organiseren de centra uit je regio op die dag een aantal leuke activiteiten voor jou en je (klein)kind. Van films tot workshops en wandelingen, er is voor ieder wat wils. We serveren steeds een gezond ontbijt om de dag goed mee te beginnen. Ontdek hier het programma van het voorjaar.
En 2020, l’organisation Labour behind the Label publie un rapport et révèle au grand jour l’exploitation de travailleurs dans des filières de la marque Boohoo, nouveau géant de la mode en ligne, à Leicester, ville historique de l’industrie textile britannique. Les conditions de travail désastreuses dans lesquelles près de 10 000 personnes fabriquent ces vêtements font encore une fois les gros titres. Les ateliers de fortune de la ville ne sont pourtant un secret pour personne. Projection suivi d’un bord-de-scène avec l’association achACT, l’occasion de se repencher ensemble sur les enjeux du marché du textile. Pour la cinquième année consécutive, le WHalll et la Commune de Woluwe-Saint-Pierre s’associent pour vous proposer 4 moments d’inspiration et de réflexion pour construire ensemble le monde de demain ! Quotidien bas carbone, biodiversité à Bruxelles, l’enfance et son rapport à la nature, mode éthique … sont les thématiques sélectionnées avec soin cette année, pour nourrir vos réflexions et contribuer au cheminement de tous en faveur d’une société plus résiliente ! Conférence, projection, théâtre et débat, pour nous inviter à agir et construire dès à présent une société plus juste et durable.
Du mercredi 14 février au mercredi 8 mai, le Réseau européen de solidarité avec l’Ukraine organise un cycle de films ukrainiens à l’Université libre de Bruxelles. Nous avons sélectionné six films qui illustrent la grande diversité du cinéma ukrainien. Deux classiques des années soixante produits dans les studios de l’Ukraine soviétiques, deux films récents de fiction et deux documentaires récents. Ces films permettent de se mettre à l’heure de l’Ukraine, de mieux découvrir la force et les tensions de la société ukrainienne, de comprendre pourquoi la guerre actuelle n’est pas simplement une guerre de conquête territoriale de la part de la Russie. C’est aussi une guerre pour détruire une société dont la diversité est perçue comme un danger existentiel par les autorités du Kremlin. Chaque projection de film sera suivie d’une discussion. Dans la mesure du possible, nous ferons intervenir les cinéastes en visioconférence. Nous présenterons également des projets concrets de solidarité avec l’Ukraine. L’ensemble des projections se déroulent dans l’auditoire AZ1.301 (le bâtiment A se situe le long de l’avenue Franklin-Roosevelt entre la rue ). L’entrée est libre. Nous solliciterons une contribution volontaire dont le montant intégral ira à des projets concrets de solidarité en Ukraine. PROGRAMME [https://solidarity-ukraine-belgium.com/event/cycle-lheure-de-lukraine-un-parcours-du-cinema-ukrainien-a-luniversite-libre-de-bruxelles-du-14-fevrier-au-8-mai/]
********** English ********** Iranian journalist Roohollah Zam flees to France after opposing the regime. Nahid Persson documents his life in exile, revealing regime infiltration. Roohollah's return to Iran results in his tragic kidnapping, imprisonment, and execution. ********** Français ********** Le journaliste iranien Roohollah Zam s'est réfugié en France après s'être opposé au régime. Nahid Persson documente sa vie en exil, révélant les infiltrations du régime. Le retour de Roohollah en Iran entraîne son tragique exécution.