Culture monthin Antwerp

Still looking for your new cultural destination? Then explore a rich program of events on Culturius in the amazing city of Antwerp and follow our favourites to help you plan your trip to Flanders!

Events

11 november 2022
-
15 januari 2023
Burpindale Palace
Antwerp|Exhibition
Het Paleis op de Meir wordt twee maanden lang omgedoopt tot Burpindale Palace. De artiesten van het BURP collectief verdiepten zich in de geschiedenis van het statige stadspaleis en gingen er mee aan de slag. Het BURP collectief heeft het voorbije decennium eigenzinnige accenten gelegd op het vlak van food- en fashion fotografie. De soms brutale, grappige, out of the box BURP-stijl kreeg inmiddels veel navolging en veroverde via de social media de harten van trendsetters en art lovers. BURP is ‘very 21st century’. De toevallige passant of de mens op een missie, ze worden beiden aangetrokken door de niet-alledaagse verlokkingen van het bezette paleis. De badkuip van Napoleon vol bonbon Napoleon is het begin van alles. Daarna lokken de arty wieners en tafels met pluche servies. Niets is te gek voor de keizer. De shop betreden is nog maar een voorbode, want het verderzetten van de ontdekkingstocht is onweerstaanbaar. Een betoverend parcours à la Willy Wonka meets … BURP. Elke donderdag zijn er events, kalender coming soon.
25 november 2022
- 18:30
AROMA DI AMORE (support: Kregel)
Antwerp|Music & Concert
Nadat de leden van Aroma di Amore getuige waren van de warme ontvangst die tribute band de Aarzels te beurt viel bij hun passage in Djingel Djangel, kwamen ze naar ons met de vraag om toch ook nog eens op ons podium te mogen spelen voor hun meest trouwe fans. En of we blij en vereerd waren met deze vraag. Daarom kondigen we met de nodige trots deze levende Belpop legendes aan! Op 25/11/22 zullen ze bij ons hun laatste try-out spelen voor wat nu echt hun allerlaatste optreden zal zijn (in dec op een nog aan te kondigen locatie). Als opener mogen de heren (en grote ADA-fans) van Kregel het podium betreden.
26 november 2022
- 18:30
WHODADS Quartet
Antwerp|Music & Concert
Maximum Rock 'n ' Roll Introductie niet echt nodig toch? Zij die ze kennen willen er zeker bij zijn. Zij die ze nog niet kennen, kom ze ontdekken. Hier in rauwe, quartet opstelling met de originele bezetting! Feestje gegarandeerd!
29 november 2022
- 17:30
Kaai Man & De Oeverlozen (bandpresentatie)
Antwerp|Music & Concert
Primeur in Antwerpen ! Kaai Man trekt zich uit het Schelde slib en gaat in zee met de Oeverlozen ... Samen zoeken ze nieuwe muzikale horizonten op... Beeldende Nederswamp... Oprecht, bezwerend en zalvend. Kaai Man & De Oeverlozen zijn: Filip Wauters: Pedalsteel/Gitaar ('t zesde metaal, Whodads, Spook, BackBack) Maxime Lensens: Drums ( Zapmama, Axelle Red, Chris Whitley) VVK : 8.00 ADD : 10.00 Deuren : 19.30 Aanvang : 20.30 Organisatie : VZW Foenkel
03 december 2022
- 16:30
Crowd of chairs
Antwerp|Music & Concert
Crowd of Chairs komt in Djingel Djangel haar nieuwe album (release in november 2022) ‘Defluencer’ voorstellen! Noise Rock en Postpunk uit Gent, met zanger/gitarist Mitch Van Laeke, drummer/zanger Manu Mahie en bassist Benjamin Caes. Opgericht in 2014, werd de groep snel opgepikt door nationale promotoren en groeide Crowd of Chairs uit tot één van de meest opwindende Belgische alternatieve rock-acts. Ze verwijzen graag naar bands als Liars (US), Metz (CA) en Part Chimp (UK).
09 december 2022
- 15:30
The Garbage Gang + Cojones Del Perro
Antwerp|Music & Concert
Ze noemen zichzelf dinosauriërs van de Belgische garage rock. Met andere woorden, dit trio staat garant voor strakke, luide en melodieuze garage rock. Op zoek naar kwaliteit in 1 van de meest populaire club genres? Wel, the garbage gang zal niet ontgoochelen! Cojones del perro : Boer, pas op uw schapen, want de wolf heeft kloten! Postpunkgaragetrashtrio uit Antwerpen met door de wol geverfde die harders! VVK: 5.00 ADD : 8.00 Deuren : 19.30 Aanvang : 20.30 Organisatie : VZW Foenkel
10 december 2022
- 17:30
Alpacas Collective (albumvoorstelling)
Antwerp|Music & Concert
Alpacas Collective is een 9-koppig instrumentaal collectief met Leuven als uitvalsbasis. Alpacas Collective bundelt invloeden van Lagos tot Addis Abeba, van New Orleans tot Augusta, Georgia, en van New Delhi tot science-fictionwerelden ver buiten ons zonnestelsel. De band laat zich inspireren door James Brown, Fela Kuti, Mulatu Astatke, The Meters, Sun Ra, Ravi Shankar, The Heliocentrics, …en vele anderen. Net zoals bij hun grote voorbeelden zijn hun grooves doorspekt met snedige blazerslijnen, melodieus toetsenwerk en opzwepende percussie-breaks. Funk is de basis, op smaak gebracht met invloeden uit afro, jazz, kraut, soul en oosterse klanken. Alpacas Collective deelde al het podium met gerenommeerde acts als The Budos Band, Lefties Soul Connection, Cody Chesnutt, Quantic Soul Orchestra, The Poets of Rhythm, Mulatu Astatke en meer. Release ‘Seven Wisdoms of Plutonia’ Tijdens de covid 19 pandemie trok de groep zich terug voor het creatieve proces, om als Alpacas Collective weer naar buiten te komen met een eerste release. 'Seven Wisdoms of Plutonia' is uitgewerkt tijdens de periode van lockdowns, in een proces van thuis zitten, demo'tjes via het net uit te wisselen en 1/1 opnames in de studio. Een uitgelezen kans voor samenwerking met bevriende muzikanten die met hun 'typerende' sound een stempel op de muziek zetten. Op de plaat leveren 15 muzikanten een bijdrage. Op ‘Seven Wisdoms of Plutonia’ verkennen we gebieden die buiten de reikwijdte van onze live optredens liggen. Op dit album bundelen we invloeden uit de ethio-jazz, afrobeat, kraut en Indische klanken die we op de backbeats van funk laten samensmelten. De tracks zijn tot stand gekomen door een combinatie van geschreven structuren en spontane improvisatie. Onze percussionist Frederik Kühn heeft geweldig werk verricht met het opnemen, mixen en producen van alle tracks. Inspiratie voor de sfeer en de titel van de plaat haalden we uit het artwork dat de Leuvense kunstenaar Luis Lambrechts creeërde. (Het artwork was klaar voor we het gros van de tracks geschreven hadden). Het werk refereert naar een onderwereld, onder onze voeten, met rivieren, meren, vulkanen, een eigen zonnestelsel, ‘monsterachtige’ dieren en een ‘primitief’ volk. We wilden de sfeer bekomen van het boek ‘Plutonia’, een science-fiction roman uit 1924 van de Russische schrijver Vladimir Obruchev. De titel ‘Seven Wisdoms of Plutonia’ is tevens een knipoog naar het werk en de filosofie van jazzicoon Sun Ra. (denk aan de LP 'Nubians of Plutonia')
17 december 2022
- 18:30
Curtis (Joy Division Tribute)
Antwerp|Music & Concert
Ze verworven de voorbije 10 jaren bij pers en publiek de reputatie als de beste Joy Division Tribute band op het Europese vasteland. Ook van over het Kanaal komen lovende perswoorden onze richting uitgewaaid. Tijdens hun - door Covid gekortwiekte - tour door Spanje speelden deze Gentenaren op de valreep nog voor enkele uitverkochte zalen in Barçelona, voor die genadeloos op slot gingen... en toen werd het even stil. Tot nu... Rep u dus naar de Bordeauxstraat in Antwerpen om de donkerste nachten van het jaar te bezweren VVK : 5.00 ADD : 8.00 Deuren : 19.30 Aanvang : 20.30 Organisatie : VZW Foenkel

Operators